Bagom designet

Hos By Aasberg er Mette den kreative designer, og personen bag alle tegnet plakater. I dette indlæg vil jeg, Mette, fortælle om tankerne bag plakaternes design.

Jeg har aldrig ”lært” at tegne – jeg har aldrig haft tegneundervisning. Men har altid været kreativ på mange forskellige måder. Når jeg tegner, føler jeg en ro, fordybelse og en koncentration gennem en kreativ leg. For mig handler det om at skabe en frihed, til at kunne lade sig inspirere fra stort set alt. Ved at give sig tid og koble fra, skabes ideer til nye motiver da man ingen grænser har.

Jeg elsker at tegne og bliver inspireret af stort set alt omkring mig – en stemning, design, naturen og ikke mindst farvesammensætninger. Jeg løber aldrig tør for inspiration.

Generelt prøver jeg at give mig tid, og lægge mærke til omgivelserne. Der er ofte stor inspiration alle de steder man befærder sig. Bl.a. har Emil og jeg været på Jespers Planteskole, hvor Boulevard Clematis blomstrede op lige ved indgangen. Dette blik skabte med det samme, en kreativ ide af en tegning.

Hos By Aasberg stræber vi efter at skabe et håndpræget, unikt design. Alle plakater unikke, da der kun fås 200 stk. af hver plakat. Alle plakater er nummeret fra 1 til 200.

Vi har hos By Aasberg valgt, at udarbejde nogle plakater i forskellige rolige farver – dette skaber liv til væggen. Alle plakater har en god farveintensitet og er i høj kvalitet, de er alle trykt i høj opløsning. Da vi har vægtet kvaliteten højt igennem hele processen. Vi endte med – efter nøje udvælgelser, at få trykt vores plakater hos Vinderup bogtrykkeri.

Hos By Aasberg elsker jeg at udvikle motiver til plakater, og sætter hver en streg i hånden. Det er den menneskelige skaberevne og fantasi der fremstiller kunst og netop dette er i stor fokus for mig. By Aasberg er udarbejdet med fokus på dansk design. Det minimalistiske og stilrene udtryk kommer til syne i vores plakater – især da det er håndtegnet. Vi har haft stort fokus på naturen, derfor er de fleste motiver blade eller blomster. Det giver en ro når naturen trækkes ind i hjemmet. Grunden til at vi har tilføjet farve til nogle udvalgte plakater er, at det skaber en følelse af personlighed i hjemmet, da det bryder de hvide klassiske, moderne huse vi ofte ser i dag.

Knus Mette

Skriv et svar